Η αλήθεια είναι πως το καρπούζι είναι λαχείο. Είτε θα σου βγει πεντανόστιμο είτε δεν θα τρώγεται.
Εμείς θα σας
δώσουμε μερικά tips για την επιλογή του.
1. Πρέπει να προσέξετε το βάρος του. Τα πιο νόστιμα και ώριμα
καρπούζια είναι αυτά που έχουν μεγαλύτερο βάρος.
2. Προσέξτε να είναι σφιχτό από όπου κι
αν το πιάσετε.
3. Ρίξτε μια ματιά στην ανάποδη μεριά και προσέξτε αν το χρώμα του είναι προς το κίτρινο. Τα ώριμα καρπούζια έχουν αυτό το χρώμα. Διαφορετικά, αν το χρώμα είναι λευκό ή πρασινίζει, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι άγουρο.
4. Ξεχωρίστε τα “αρσενικά” από τα “θηλυκά” καρπούζια. Τα “αγόρια” είναι μεγαλύτερα, έχουν πιο επιμηκυμένο σχήμα και είναι πιο ζουμερά. Τα “κορίτσια” έχουν πιο στρογγυλεμένο σχήμα και είναι πιο γλυκά στην γεύση.
5. Παρατηρήστε το κοτσάνι του καρπουζιού. Αν το κοτσάνι έχει ξεραθεί, αυτό σημαίνει ότι το καρπούζι είναι γινομένο. Αν το κοτσάνι είναι πρασινωπό, αυτό σημαίνει ότι μάλλον το καρπούζι κόπηκε πρόωρα από το χωράφι.
6. Χαστουκίστε το. Το γυρνάτε ανάποδα και του δίνετε ένα χαστούκι στο κίτρινο σημάδι. Ένα ώριμο καρπούζι θα είναι γεμάτο υγρά και θα έχει ένα βαθύ κούφιο ήχο. Στα καρπούζια που δεν είναι ακόμα ώριμα ή είναι υπερβολικά ώριμα, ο ήχος αυτός θα ακούγεται θαμπός. Τα σημάδια σαν αυτά θα βοηθήσουν
7. Επιλέξτε από πού θα αγοράσετε το
καρπούζι σας. Αποφύγετε καρπούζια εκτεθειμένα στον ήλιο και επιλέξτε καρπούζια
γερά που βρίσκονται σε σκιερό και δροσερό μέρος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου