Τι διαφορετικό λοιπόν έχει το
μπλε κρασί από αυτά που είχαμε όλοι συνηθίσει...Παρακάτω θα
αναλύσουμε όσο γίνεται την ιστορία του μπλε κρασιού.
Η έμπνευση έρχεται από έξι φιλόδοξους νέους, οι οποίοι εισήγαγαν στην αγορά αυτό το νέο προϊόν για να προσελκύσουν ακόμα κι εκείνους που δεν αποτελούν λάτρεις του κρασιού. Η ισπανική εταιρεία Gïk έχει αναλάβει την τοποθέτηση του νέου αυτού αλκοολούχου ποτού στην αγορά. Πρόκειται για ένα μείγμα από κόκκινο και λευκό κρασί και ο μπλε χρωματισμός του είναι απόλυτα φυσικός.
Το χρώμα του, δηλαδή η μπλε χρωστική, βρίσκεται στο δέρμα του σταφυλιού μαζί με άλλες αποχρώσεις όπως το λουλακί. Σύμφωνα με τους δημιουργούς η έμπνευση του διαφορετικού χρώματος ήρθε όταν την ώρα που εργάζονταν για το έργο τους, βρήκαν ένα βιβλίο με τίτλο The Blue Ocean Strategy. Η στρατηγική αυτή βασίζεται σε μια αλληγορία στην οποία υπάρχουν κόκκινοι ωκεανοί, γεμάτοι καρχαρίες οι οποίοι έχουν κατασπαράξει τα μικρά ψάρια τόσο πολύ με αποτέλεσμα το νερό να έχει γίνει κόκκινο. Και υπάρχουν και οι μπλε ωκεανοί όπου δεν υπάρχει ανταγωνισμός και όλα είναι ήρεμα χωρίς προβλήματα.
Κάπως έτσι συνέδεσαν και οι δημιουργοί του Gïk το κόκκινο με το μπλε κρασί. Πέρα από αυτό, στην ψυχολογία, το μπλε αντιπροσωπεύει την κίνηση, την καινοτομία και το άπειρο. Είναι επίσης ένα χρώμα που συχνά σχετίζεται με τη ροή και την αλλαγή.
Η παραγωγή του κρασιού αυτού γίνεται με σταφύλια από την Leon, την La Rioja και την Castilla-La Mancha, περιοχές κοντά στην Μαδρίτη. Το Gïk παράγεται μέσω μιας διαδικασίας, της μελάγχρωσης. Η πρώτη ενέργεια που γίνεται είναι να δημιουργηθεί ένα μείγμα λευκών και κόκκινων σταφυλιών, στο οποίο προστίθενται στη συνέχεια δύο οργανικές χρωστικές ουσίες, το λουλάκι και η ανθοκυανίνη, η οποία προέρχεται από την ίδια την επιδερμίδα των σταφυλιών που χρησιμοποιούνται για να φτιάξουν το κρασί.
Το μείγμα αυτό περιέχει 11,5% αλκοόλ. Το Gïk δεν έχει καθόλου πρόσθετα σάκχαρα. Πρώτον, επειδή το ένζυμο της ζάχαρης μετατρέπεται σε αλκοόλ μέσα στο μπουκάλι. Δεύτερον, διότι το πλεόνασμα των υδατανθράκων οδηγούν σε αύξηση βάρους, ενώ οι μη θερμιδικές γλυκαντικές ουσίες είναι μια πιο υγιεινή και σταθερή επιλογή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου