Ας δούμε το τρόπο:
Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι υπολείμματα φρούτων και λαχανικών που μέχρι τώρα πετούσαμε. Μπανανόφλουδες, φλούδες μήλων και κάθε άλλο υπόλειμμα φρούτου και λαχανικού.
Τα συλλέγουμε και σε ένα μπλέντερ τα τεμαχίζουμε και τα κάνουμε πολτό. Στο μείγμα βάζουμε μαγειρική αμμωνία περίπου ένα κουταλάκι της σούπας ανά λίτρο πουρέ υπολειμμάτων και μισή κουταλιά μαγειρικό αλάτι ανά λίτρο επίσης.
Τα τοποθετούμε σε ένα κάδο ή σφραγιστό κουβά και περιμένουμε έως ότου η ποσότητα τους είναι αρκετή ώστε να το χρησιμοποιήσουμε.
Ενδεικτικά αραιώνουμε ένα λίτρο από το φυσικό μας λίπασμα σε 4-6 λίτρα νερού και ποτίζουμε τα φυτά μας.
Το φυσικό μας λίπασμα είναι πλούσια πηγή καλίου και ιχνοστοιχείων και προσφέρει μία ολοκληρωμένη θρέψη στα φυτά μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου